Kena Sayang Parti Jangan Sayang Diri Sendiri - MahathirLANGKAWI, 4 Dis (Bernama) -- Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad menasihatkan pemimpin MCA yang bertelagah agar meletakkan kepentingan parti melebihi kepentingan diri dalam menyelesaikan kemelut dalaman parti itu.

"Kena sayang parti, sayang bangsa, sayang negara, jangan sayang diri sendiri," katanya kepada pemberita selepas menghadiri majlis penghargaan untuknya oleh syarikat Composites Technology Research Malaysia Sdn Bhd di Pameran Antarabangsa Maritim dan Udara Langkawi (LIMA) di sini Jumaat.

LIMA 2009 yang berlangsung lima hari berakhir Sabtu.

Baru-baru ini, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak meminta agar permasalahan yang berlaku dalam MCA diselesaikan dengan secepat mungkin bagi membolehkan parti komponen Barisan Nasional (BN) itu memulakan proses pemulihannya.

-- BERNAMA

MAJLIS SUMBANGAN BEG SEKOLAH OLEH YB DR LEONG, ANJURAN PUTERI UMNO BAHAGIAN JERAI

1/12/2009
Hari ini telah diadakan satu majlis kecil tetapi bermakna lagi bernilai didalam DUN Gurun dimana Puteri UMNO Bahagian Jerai yang dipimpin oleh Hafizatul Nisa bt Mat Isa telah menganjurkan satu majlis untuk memberi sumbangan berupa beg sandang sekolah kepada murid-murid sekolah yang telah dipilih oleh UMNO-UMNO cawangan dalam DUN Gurun yang berjumlah 55 cawangan.Dua Orang Kuat PKR Papar Sertai UMNO

PAPAR, 29 Nov (Bernama) -- Setiausaha Parti Keadilan Rakyat (PKR) Bahagian Papar Awang Mumin Awang Marali dan Ketua Pemuda bahagian itu yang juga Setiausaha Pemuda PKR negeri Faizal Julaili mengisytiharkan keluar dari parti itu dan menyertai Umno.

Kedua-dua 'orang kuat' PKR Papar itu menyerahkan borang keanggotaan kepada Ketua Umno Bahagian Papar yang juga Anggota Dewan Undangan Negeri kawasan Pantai Manis Datuk Abdul Rahim Ismail di dua majlis yang berbeza, dekat sini pada Ahad.

Pada majlis itu, Awang Mumin dan Faizal berikrar akan taat setia kepada Barisan Nasional (BN).

Sementara itu, Abdul Rahim berkata rakyat khususnya penyokong pembangkang kini mulai sedar dan menaruh keyakinan yang tinggi terhadap kerajaan BN dan Umno.

Katanya ini kerana mereka yakin hanya dengan BN sahaja akan dapat menjamin kestabilan pembangunan, ekonomi dan politik di Sabah.

Abdul Rahim berkata perubahan dan pendekatan yang dilakukan oleh Umno di bawah kepimpinan Perdana Menteri dan Presiden Umno Datuk Seri Najib Tun Razak juga membuktikan parti itu sentiasa mengutamakan rakyat di akar umbi.

"Penduduk Sabah kini meletakkan harapan tinggi kepada BN dan UMNO untuk mengembalikan kegemilangan ekonomi dan mengukuhkan kestabilan politik.

"Menyokong pembangkang bukanlah pilihan terbaik bagi rakyat Sabah kerana ini hanya membantut segala usaha dan pembangunan sosio-ekonomi yang telah, sedang dan akan dilaksanakan kerajaan BN," katanya.

-- BERNAMA