PROGRAM JUARA RAKYAT PERINGKAT UMNO BAHAGIAN JERAI


Program yang semakin dekat di hati rakyat iaitu UMNO Juara Rakyat telahpun di lancarkan pada peringkat Negeri Kedah pada bulan Februarui yang lepas dan telahpun mengembang keBahagiabahagian UMNO lain di Kedah selepas pelancaran itu.  UMNO Bahagian Jerai telah menetapkan pada 26 dan 27 hb Mac 2010 nanti.

Pelbagai aktiviti susulan sebagai memenuhi agenda program tersebut akan di laksanakan.  Antara agenda-agenda yang telah di atur termasuklah pameran dari agensi kerajaan,karnival sukan rakyat,kehebatan aspek wanita,penyampaian bantuan kepada rakyat miskin,lawatan kebajikan untuk warga dhaif dan uzur dan pelbagai acara menarik yang dipersembahkan,kebudayaan ,makanan tradisional dan lain-lain lagi.


YB.Dato' Seri Mohd.Shafie Afdal (Menteri Kemajuan Wilayah dan Luar Bandar merangkap Pengerusi Perhubungan UMNO Kedah) akan melancar dan merasmikan program ini pada 27hb Mac 2010.


SELURUH RAKYAT KEDAH 
DI JEMPUT  SEBAGAI TETAMU  ISTIMEWA 
HADIR UNTUK MEMERIAHKAN LAGI ACARA 
BERKONSEPKAN MESRA RAKYAT INI.

MAJLIS PENYAMPAIAN DERMA KEBAKARAN DI SUNGAI LIMAU

Selepas tamat majlis pemimpin bersama JKKP UMNO Bahagian Jerai, satu lagi majlis menunggu di Sungai Limau, iaitu Majlis Penyampaian Derma bagi meringankan beban mangsa-mangsa kebakaran yang telah berlaku pada bulan Februari lalu.


Sebelum majlis di mulakan, dato' Paduka Ahmad Bashah di iringi oleh Penyelaras Parlimen Jerai, Datuk Suhaimi Hj Abdullah sempat meninjau tapak yang terbakar.  Mereka juga di iringi oleh Jawatankuasa Mengumpul Dana Bagi Membantu Mangsa-mangsa. Seramai 13 keluarga yang terbabit hari ini menerima sedikit bantuan dari Timbalan Pengerusi Barisan nasional Negeri Kedah, iaitu Dato' paduka Ahmad Bashah Md Hanipah.  Setiap keluarga menerima RM1,000.00 sebagai bantuan untuk meringankan penderitaan setelah bukan sahaja kehilangan premis dan harta benda malah mereka juga kelhilangan tempat mencari nafkah.


PROGRAM BERSAMA JKKP UMNO BAHAGIAN JERAI


Satu majlis untuk menyampaikan elaun JKKP peringkat UMNO Bahagian Jerai telah di adakan hari ini, 7hb Mac 2010.  Majlis pada sebelah pagi itu bermula pada pukul 10.00 pagi dan berakhir pada tengaharinya.

Dato' Paduka Ahmad Bashah Md Hanipah selaku Timbalan Pengerusi  Perhubungan UMNO Negeri Kedah telah sudi hadir sebagai jemputan khas kepada UMNO Bahagian Jerai yang di ketuai oleh Datuk Suhaimi Hj Abdullah.  Hampir seluruh JKKP dari ketiga-tiga DUN dalam Parlimen Jerai hadir untuk mendengar penjelasan tentang isu-isu terkini dan seterusnya menerima elaun JKKP mereka.

Turut juga hadir ialah ADUN Guar Chempedak, YB Dato' Ku Abdul Rahman Ku Ismail, Naib Ketua Bahagian, saudara Mohd Ikmal Ismail, Ketua Wanita Puan Khalijah, Ketua Pemuda Sdr Bassori Abu Hassan, Ketua Puteri Puan Hafizzatulshima Mat Isa dan AJK-AJK Bahagian UMNO Jerai.

PKR Kedah Mula Goyah, Dakwa Ahmad Bashah


06 Mac, 2010 17:58 PM

ALOR SETAR, 6 Mac (Bernama) -- Kedudukan Parti Keadilan Rakyat (PKR) di negeri Kedah juga semakin goyah apabila ramai penyokong dan pemimpin parti berkenaan berhasrat keluar parti, kata Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kedah, Datuk Paduka Ahmad Bashah Md Hanipah.

Beliau berkata mereka tidak berpuas hati dengan pengurusan parti berkenaan serta kecewa dengan pelbagai masalah yang melanda parti itu.

"Ramai yang mengeluh tidak puas hati dengan corak kepimpinan dan permasalahan yang tidak pernah padam dalam pemimpin parti itu," katanya kepada pemberita selepas melancarkan 'Skuad Sayang' Pergerakan Wanita UMNO Bahagian Alor Setar, di sini, pada Sabtu.

Ahmad Bashah berkata setakat ini tidak ada wakil rakyat PKR yang berjumpa dengan beliau atau mana-mana pemimpin UMNO bagi menyatakan hasrat untuk meninggalkan parti tersebut.

"Yang ada hanyalah penyokong dan pemimpin di beberapa peringkat yang mahu meninggalkan PKR dan saya ingin tegaskan bahawa tindakan mereka keluar daripada PKR atas kerelaan sendiri dan bukan dipengaruhi oleh UMNO," katanya.

Ditanya mengenai penafian Ahli Dewan Undangan Negeri kawasan Lunas, Mohd Radzhi Salleh bahawa beliau telah menyertai UMNO, Ahmad Bashah berkata sehingga sekarang wakil rakyat itu tidak pernah memohon menyertai UMNO.

"Beliau masih lagi wakil rakyat bebas yang menyokong Barisan Nasional dan sekiranya beliau berhasrat menyertai UMNO, maka beliau perlu membuat permohonan secara rasmi dan mengikut peraturan yang ditetapkan," katanya.

Beliau berkata UMNO bersedia membuka pintu kepada mana-mana pemimpin dan wakil rakyat parti lain yang berhasrat untuk bersama dalam perjuangan UMNO.

-- BERNAMA